Прокуратура відкрила справу про перешкоджання затримання Саакашвілі депутатами

Прокуратура відкрила справу про перешкоджання затримання Саакашвілі депутатами

Укрінформ
Прокуратура міста Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання народними депутатами України діям правоохоронців, які проводили затримання Міхеїла Саакашвілі.

Про це у Twitter повідомила речниця генпрокурора України Лариса Сарган.

"Прокуратурою м.Києва розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання нардепутатами діям правоохоронців, які проводили затримання М.Саакашвілі", - написала Сарган.

Вона додала, що проведення досудового розслідування доручено ГУ СБУ в м Києві та Київській області. Відомості внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 343 КК України.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці вранці у вівторок, 5 грудня, провели обшук у помешканні Саакашвілі на вулиці Костьольній, після чого затримали політика.

Водночас прихильники Саакашвілі перешкоджали проїзду мікроавтобуса із Саакашвілі. Вони розбили вікна в мікроавтобусі, витягли Саакашвілі з машини, і він разом з людьми пішов до Верховної Ради.

Читайте також: У поліції розповіли про пошуки Саакашвілі в наметах під Радою

За даними СБУ, Саакашвілі затримано в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності). Його оголошено в розшук, який доручено провести підрозділам Національної поліції і СБУ.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що фінансування акцій Саакашвілі здійснював український бізнесмен-втікач Сергій Курченко, який, зокрема, передав для "Руху нових сил" півмільйона доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-