США допомогли Україні відстежити понад $3 мільярди, вкрадені Януковичем і Кº

США допомогли Україні відстежити понад $3 мільярди, вкрадені Януковичем і Кº

Укрінформ
Програми зовнішньої підтримки американського уряду, спрямовані на протидію корупції, допомогли Україні відстежити понад $3,24 млрд бюджетних коштів, викрадених попереднім урядом.

Про це йдеться в заяві Державного департаменту США, оприлюдненій у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Зовнішня підтримка США допомогла Україні вилучити близько $1,3 млрд готівкою, а також виявити понад $3,24 млрд з викрадених державних коштів", - зазначається в документі.

При цьому підкреслюється, що професійні правоохоронці зі США надають допомогу Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) для розширення потенціалу боротьби з корупцією та відшкодування активів. Зокрема, як підкреслили в Держдепі, США надали допомогу по 333 кримінальних справах, 207 повідомленнях про підозру та доведення 108 корупційних справ до фіналу. "Діюча програма продовжить зміцнювати ці досягнення", - підкреслюється в документі.

Сполучені Штати також надають фінансування через Інноваційний фонд фіскальної прозорості, який співпрацює з організаціями громадянського суспільства для збору, аналізу та публічного поширення інформації.

Читайте також: З рахунків Януковича і його оточення вже конфісковано $1,7 мільярда - Луценко

У США підкреслили, що докладають зусиль у боротьбі з корупцією не тільки на українському напрямі. "За даними Світового банку, корупційні уряди щороку викрадають понад $20 млрд. Це ті гроші, які мають йти на забезпечення сталого розвитку цих країн, таких важливих послуг, як утримання шкіл, лікарень та доріг", - зауважили в Держдепі.

Замість того, щоб потрапляти в кишені корумпованих чиновників, "ці гроші повинні сприяти економіці й поліпшенню добробуту людей цих країн", наголосили в зовнішньополітичному відомстві США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-