Польща підтвердила заборону на в'їзд українцю Шереметі

Польща підтвердила заборону на в'їзд українцю Шереметі

Укрінформ
В'їзд у Польщу секретарю Держкомісії у справах увічнення пам’яті учасників АТО, пам’яті учасників жертв війни та політичних репресій Святославу Шереметі заборонений попри те, що він зміг в'їхати за Шенгенською візою до ФРН.

Про це у вівторок повідомило МЗС Польщі, інформує видання Gazetaprawna.pl.

"Нинішня заборона в'їзду на територію Польщі залишається актуальною", - зазначили в МЗС.

У польському зовнішньополітичному відомстві припустили, що попри річну заборону для в’їзду Шереметі до країн Шенгенської зони, Німеччина могла видати українцю "так звану шенгенську візу обмеженої територіальної дії". Таку візу можна видати, якщо цього вимагають національні інтереси країни або окремі гуманітарні аспекти. 

У МЗС РП визнали, що не знають, чому німецький консул видав такого роду візу українському чиновнику.

Як інформувало агентство, напередодні Шеремета написав у соцмережах, що німецькі прикордонники пропустили його на пункті пропуску, і він перебуває в Берліні. Він зазначив, що це є свідченням партнерського ставлення Німеччини до України.

Читайте також: Німеччина впустила Шеремету в країну, попри заборону Польщі

Як відомо, 18 листопада цього року польські прикордонники не пропустили Святослава Шеремету до Польщі, заборонивши йому в'їзд до цієї країни й анулювавши шенгенську візу, яку він отримав у посольстві Німеччини.

Він потрапив до так званого списку заборонених до в'їзду в Польщу громадян України через "антипольські погляди", блокування питання проведення ексгумації та реновації місць польських поховань.

Фото: Микола Тис/ZIK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-