“Ні” проросійським ЗМІ: Луценко анонсував закриття

“Ні” проросійським ЗМІ: Луценко анонсував закриття "забруднювачів" мізків

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко сподівається на припинення діяльності в Україні проросійських засобів масової інформації.

Про це він заявив у Верховній Раді у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я дуже сподіваюся, що до Нового року подарунком для всіх чесних українців буде припинення функціонування проросійських засобів масової інформації, які засмічують наші вулиці та мізки окремих довірливих українців. Ми уже пройшли відповідну процедуру і чекаємо вступу в законну силу такого рішення”, - сказав Луценко.

Перед цим він висловив занепокоєння політичною активністю іноземців і росіян в Україні через ЗМІ.

“Мене також турбує політична активність негромадян України, навіть громадян Росії, які відверто проводять політичну агітацію на телебаченні і радіо, інших засобах масової інформації України. В свій час ви побачите і зв’язки коштів Курченка, які були передані на акцію протесту із “мураєвським телеканалом””, - заявив генпрокурор.

Луценку поставили питання, чому негромадяни України проводять політичну діяльність в Україні, попри заборону в Конституції, на що генпрокурор відповів, що зараз у ГПУ відсутні повноваження здійснювати загальний нагляд за дотриманням законів.

“Верховна Рада забрала у Генеральної прокуратури радянський рудимент загального нагляду, за яким я міг би вимагати від інших відомств дотримання тих чи інших законів. Ця практика визнана неєвропейською і скасована у законі про прокуратуру. Я більше не маю можливості писати приписи, обов’язкові для виконання”, - підкреслив Луценко.

Як повідомлялося, 3 грудня активісти заблокували телеканал NewsOne мішками з піском і колючим дротом, протестуючи проти проросійської, за їхніми словами, політики каналу. Вони вимагають від народного депутата Євгена Мураєва, який є власником телеканалу, вибачитися за те, що назвав Революцію гідності "державним переворотом".

Читайте також: В ОБСЄ назвали блокування NewsOne неприпустимим

Комітети Верховної Ради з питань культури і духовності, а також з питань свободи слова та інформації ініціюють проведення парламентських слухань щодо інформаційної безпеки у зв'язку з ситуацією з телеканалом «NewsOne».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-