Сім вимог: профспілки хочуть вплинути на Держбюджет-2018

Сім вимог: профспілки хочуть вплинути на Держбюджет-2018

Укрінформ
Профспілки України висунули сім вимог до уряду і парламенту щодо Держбюджету на 2018 рік, серед яких підвищення мінімальної зарплати до 4100 гривень.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі сказав голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.

"Президія Федерації профспілок визначила свої орієнтири і вимоги до уряду і парламенту країни стосовно формування основних показників бюджету України на 2018 рік. Насамперед, бюджет має створювати економічні передумови для повної ефективної зайнятості працівників, гарантувати необхідну кількість робочих місць, створювати передумови для справедливого розподілу результатів праці і забезпечувати справедливу оплату праці та інші питання", - сказав він.

Серед вимог Федерації профспілок, за словами Осового, формування у Державному бюджету мінімального рівня зарплати у розмірі 4100 гривень.

Читайте також: Повернути зарплатні борги волинським шахтарям обіцяють наступного тижня

"Розмір такої зарплати наразі проектується у 3760 гривень, що нижче за фактичний прожитковий мінімум, який визначається відповідно до Закону України про прожитковий мінімум. Експерти Федерації профспілок на основі розрахунків продемонстрували, що вимога встановити у 2018 році мінімальну зарплату на рівні 4100 гривень є абсолютно законною. Навіть за стандартами ООН потрібно мінімум платити не менше 5 доларів на день", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-