Луценко пропонує Саакашвілі прийти до СБУ і

Луценко пропонує Саакашвілі прийти до СБУ і "відповісти за слова"

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко закликав екс-голову Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі з'явитися у середу з 9-ї години ранку до слідчого СБУ для отримання підозри.

Про це Луценко заявив під час виступу у Верховній Раді у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вважаю, що прихід до слідчого СБУ... завтра з 9.00 особисто Саакашвілі позбавить країну, яку він на словах так любить, від зайвих потрясінь. Закликаю Саакашвілі проявити хоча б раз чоловічу мужність і відповідальність за свої слова і прийти до слідчого для отримання в законний спосіб процесуальних документів", - сказав Луценко.

Також він закликав тих прихильників Саакашвілі, які знаходяться наразі під Радою, проаналізувати за 24 години відеозаписи, які у вівторок оприлюднила ГПУ, щодо зв'язків Саакашвілі з Курченком, і "прийняти рішення".

"Через 24 години вся правоохоронна система України (якщо Саакашвілі доти не отримає сам підозру в СБУ - ред.) зробить все необхідне, щоб апатрид Міхеїл Саакашвілі постав перед слідчим для пред'явлення підозри, а потім у суді, де прокуратура буде клопотати йому про домашній арешт", - додав генпрокурор.

Читайте також: Саакашвілі заявив, що залишиться під Радою

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці вранці у вівторок, 5 грудня, провели обшук у помешканні Саакашвілі на вулиці Костьольній, після чого затримали політика.

Водночас прихильники Саакашвілі перешкоджали проїзду мікроавтобуса із Саакашвілі. Вони розбили вікна в мікроавтобусі, витягли Саакашвілі з машини, і він разом з людьми пішов до Верховної Ради.

 За даними СБУ, Саакашвілі оголошено підозру за ч.1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності).

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що фінансування акцій Саакашвілі здійснював український бізнесмен-втікач Сергій Курченко, який, зокрема, передав для "Руху нових сил" півмільйона доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-