Прокуратура взялася за депутатів-

Прокуратура взялася за депутатів-"визволителів" Саакашвілі

Укрінформ
Прокуратура міста Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання народними депутатами затриманню колишнього голови Одеської ОДА та лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомив у Facebook речник Генпрокуратури Андрій Лисенко. 

"Прокуратурою міста Києва розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання народними депутатами України діям правоохоронців, які проводили затримання Міхеїла Саакашвілі. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 343 Кримінального кодексу України", - написав він.

Лисенко додав, що досудовим розслідуванням цього кримінального провадження займатиметься Головне управління Служби безпеки у м. Києві та Київській області.

Читайте також: Сутички у центрі Києва: п'ятеро затриманих, серед постраждалих - поліцейський

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці вранці у вівторок, 5 грудня, провели обшук у помешканні Саакашвілі на вулиці Костьольній, після чого затримали політика.

Водночас прихильники Саакашвілі перешкоджали проїзду мікроавтобуса із Саакашвілі. Вони розбили вікна в мікроавтобусі, витягли Саакашвілі з машини, і він разом з людьми подався до Верховної Ради.

За даними СБУ, Саакашвілі оголошено підозру за ч.1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності).

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що фінансування акцій Саакашвілі здійснював український бізнесмен-втікач Сергій Курченко, який, зокрема, передав для "Руху нових сил" півмільйона доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-