Державну спецслужбу транспорту передали до Міноборони

Державну спецслужбу транспорту передали до Міноборони

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила зміни до закону "Про Державну спеціальну службу транспорту" і передала цю Держслужбу в підпорядкування Міністерству оборони.

За прийняття в цілому відповідного законопроекту № 7242 “Про внесення змін до Закону України "Про Державну спеціальну службу транспорту" щодо статусу Державної спеціальної служби транспорту” проголосувало 232 депутати при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Так, законом змінюється правовий статус та підпорядкування Державної спеціальної служби транспорту – Держспецтранспорт стає спеціалізованим військовим формуванням, що входить до системи Міністерства оборони України. 

За нині чинним законодавством Державна спеціальна служба транспорту є спеціалізованим державним органом транспорту у системі Міністерства інфраструктури.

Парламент також уточнив структуру Держспецтранспорту, правові засади її діяльності, порядок визначення граничної чисельності особового складу органу управління Державною спеціальною службою транспорту, порядок призначення керівника зазначеного органу управління та його заступників, а також порядок визначення місць розташування на території України всіх структурних підрозділів Державної спеціальної служби транспорту.

Передбачено, що загальна чисельність Державної спеціальної служби транспорту становитиме 5000 осіб, у тому числі 4600 військовослужбовців.

Законопроект був розроблений на виконання пункту 6 рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 вересня 2017 року "Про пропозиції до проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік" по статтях, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України", уведеного в дію указом Президента України від 15 вересня.

Читайте також: У СБУ розповіли про "еволюцію" диверсій у транспортній сфері

Очікується, що ухвалення цього законопроекту забезпечить демілітаризацію Міністерства інфраструктури України коштом включення ДССТ до системи Міноборони. «Це дасть змогу оптимізувати складові сектору безпеки і оборони України, підвищити ефективність їх застосування в кризових ситуаціях та забезпечити раціональне використання бюджетних коштів, передбачених для забезпечення обороноздатності держави», - наголошується в пояснювальній записці до законопроекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-