Генпрокуратура готує Курченку додаткову підозру

Генпрокуратура готує Курченку додаткову підозру

Укрінформ
Генеральна прокуратура готує українському бізнесмену Сергію Курченку, який переховується в Росії, ще одну підозру - за фінансування партії "Руху нових сил". 

Про це заявив під час прес-конференції генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні, окрім вручення підозри Дангадзе і Саакашвілі, буде оформлено і в належному порядку ознайомлено з підозрою співрозмовника Дангадзе, а також самому Сергію Курченку - як додаткова підозра до того букету кримінальних підозр, який він має на цей момент", - сказав Луценко.

Читайте також: Шкіряк заявляє про причетність Саакашвілі до "банди Януковича-Курченка"

Як повідомлялося, правоохоронці затримали соратника Саакашвілі Северіона Дангадзе та оголосили про підозру за ст. 110 Кримінального кодексу (державна зрада) та ст. 256 ККУ (співробітництво із членами організованого злочинного угрупування).

За версією слідства, Дангадзе отримав близько півмільйона доларів від олігарха-втікача Сергія Курченка на фінансування акцій протесту "Руху нових сил".

Вранці правоохоронці провели обшук у помешканні Саакашвілі на вулиці Костьольній, після чого затримали політика. Водночас прихильники Саакашвілі перешкоджали проїзду мікроавтобуса із Саакашвілі і згодом витягли його із транспортного засобу.

Курченко у квітні 2014 року був оголошений у міжнародний розшук. Він обвинувачується, зокрема, у вчиненні злочинів у банківській галузі, у розкраданні майна державного підприємства ПАТ "Укргазвидобування", у створенні злочинної організації та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-