НСЖУ: цьогоріч зафіксували 85 випадків фізичної агресії щодо журналістів

НСЖУ: цьогоріч зафіксували 85 випадків фізичної агресії щодо журналістів

Укрінформ
П’ятьох журналістів було побито протягом листопада в Україні, а за 11 місяців поточного року зафіксовано 85 випадків проявів фізичної агресії щодо журналістів.

Такі дані оприлюднила у понеділок Національна спілка журналістів України.

"Інциденти сталися в Києві, Миколаєві, на Львівщині та в Чернівцях. Відповідно до моніторингу "Індекс фізичної безпеки журналістів України", який НСЖУ проводить спільно з партнерськими організаціями, з початку року (11 місяців) зафіксовано 85 випадків проявів фізичної агресії щодо журналістів", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, як наголосили в НСЖУ, 17 листопада у Києві під час депортації грузинського журналіста Тамаза Шавшішвілі правоохоронці перевищили повноваження та застосували щодо нього силу.

7 листопада увечері біля ВІП-терміналу аеропорту "Київ" було скоєно напад на знімальну групу програми "Схеми". Журналіст Михайло Ткач заявив про перешкоджання діяльності журналістів із боку охорони Віктора Медведчука.

Читайте також: Голова НСЖУ назвав блокування NewsOne тиском на ЗМІ

20 листопада у Чернівцях депутат із фракції "Свобода" Назар Моклович штовхнув журналістку і операторів місцевого каналу ТВА, коли ті підійшли до нього за коментарем. Журналісти ТВА вважають такі дії перешкоджанням у здійсненні їхньої професійної діяльності. Тож звернулися з відповідною заявою до правоохоронних органів.

28 листопада у місті Стрий (Львівська область) місцевий майстер з ремонту пральних машин побив адміністратора видання "Діловий Стрий", яке опублікувало критичний матеріал про його роботу. У Стрийському відділі поліції повідомили, що постраждалий Андрій Кипеняк написав заяву у поліцію, відкрито кримінальне провадження, триває досудове розслідування.

У ніч з 2 на 3 листопада в Миколаєві троє невідомих напали і пограбували журналіста телеканалу "Прямий" Дмитра Тьосова. Інцидент стався під час зйомки, коли журналіст мав вийти в прямий ефір. Нападників за лічені хвилини затримала поліція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-