У МВС кажуть, що не били бізнесмена Бойка — попри неадекватну поведінку

У МВС кажуть, що не били бізнесмена Бойка — попри неадекватну поведінку

Укрінформ
Співробітники Національної поліції заявляють, що не застосовували сили до власника Житомирської кондитерської фабрики Ігоря Бойка під час транспортування з суду до СІЗО.

Про це йдеться в офіційному Twitter-представництві МВС.

“Підозрюваний І. Бойко неадекватно поводився у суді. За попередньою інформацією, поліція не застосовувала сили до підозрюваного під час доставляння з суду. Наразі проводиться службове розслідування”, - йдеться в повідомленні.

МВС також опублікувало відео судового засідання від  2 грудня, де  Печерський районний суд Києва заарештував Бойка на два місяці з альтернативою застави в 48,6 млн грн.

На відео зафіксовано, як Бойко перешкоджає роботі суду. Зокрема, він стукає  по столу руками та не дає можливості суддям вести засідання. Потім  під крики активістів Бойко хапає зі столу судді комп'ютер та розбиває його об підлогу.

Пізніше у прес-службі Бойка заявили, що під час перевезення бізнесмена до СІЗО його побили.

Підприємець оголосив голодування на знак протесту проти незаконного, на його думку,  арешту та побиття.

Читайте також: В МВС пояснили, за що заарештували власника "Житомирської кондфабрики"

Під час досудового розслідування було встановлено, що у 2010 році колишній голова наглядової ради кондитерської фабрики, уродженець Волинської області, громадянин РФ та США Ігор Бойко організував  незаконний продаж частини акцій, що належать іноземному інвестору, компанії «Дельта кепітал». Після  незаконного  злиття двох товариств різної форми власності він заволодів  майновим комплексом фабрики.

Внаслідок зазначених дій основному акціонерові вказаного товариства завдано збитків у особливо великих розмірах на суму понад 400 млн гривень (50 млн доларів США за тодішнім курсом).  8 листопада  Бойку було повідомлено про підозру слідчим Головного слідчого управління Національної поліції України спільно з оперативниками Департаменту захисту економіки Нацполіції.

З 2010 року відбулося декілька судових засідань за позовом акціонерів, які позбулися власності через Бойка.

23 грудня 2015 року Вищий Адміністративний Суд підтвердив незаконність реєстраційних дій щодо створення Товариства з додатковою відповідальністю "ЖЛ", припинення ЗАТ "Житомирські ласощі" та відновив права власності 400 акціонерів та іноземного інвестора - швейцарської компанії "Дельта Кепітал С.А".  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-