Патріарх Філарет: Наша принципова позиція - храми МП не захоплювати

Патріарх Філарет: Наша принципова позиція - храми МП не захоплювати

Укрінформ
Віряни Української православної церкви Московського патріархату самостійно та добровільно переходять до УПЦ Київського патріархату, при цьому насильницького захоплення храмів МП в Україні не відбувається.

Про це заявив Предстоятель УПЦ КП, Святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет під час прес-конференції 1 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша принципова позиція - храми не захоплювати. Після Революції гідності була можливість вільно взяти Києво-Печерську лавру, але ми відмовились і не дозволили Лавру захоплювати. Ми повинні мати мирні, братські відносини з єпископатом, духовенством і віруючими Московського патріархату, тоді нам буде легше об'єднатися в єдину помісну українську церкву, повністю незалежну від Москви”, - наголосив Патріарх Філарет. 

За його словами, останнім часом віряни активно переходять із церкви Московського патріархату у Київський, оскільки побачили, що та церква служить інтересам не українського народу, а Росії, яка є агресором.

“Щодо тих процесів, які відбуваються по всій Україні, - це перехід віруючих із Московського патріархату у Київський патріархат, тому що вони побачили, що церква їхня служить інтересам не українського народу та Української держави, а служить інтересам Росії, яка є агресором, воює та убиває... А засоби масової інформації цієї церкви (УПЦ МП - Ред.) та взагалі Російської церкви подають, що відбувається насильницьке захоплення Київським патріархатом храмів Московського патріархату. Це неправда», - наголосив патріарх Філарет.

Читайте також: Патріарх Філарет: Ми святкуємо Різдво 7 січня, бо так хоче народ

Як повідомляв Укрінформ, патріарх Філарет заявив, що Українська православна церква Київського патріархату ніколи не повернеться до Московського патріархату, чого намагається досягнути РПЦ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-