Мінгареллі сказав, чому молоді не варто виїжджати з України

Мінгареллі сказав, чому молоді не варто виїжджати з України

Укрінформ
Україна завдяки впровадженню реформ у середньостроковій перспективі може стати процвітаючою країною, тож в української молоді немає причин для виїзду. 

Про це заявив голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі у виступі на Всеукраїнському форумі "Громадська асамблея: SMART реформи", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Незважаючи на численні виклики, які стоять сьогодні перед Україною, у неї світле майбутнє, бо має багато чудових активів, що стануть запорукою її успіху. Тому в української молоді немає причини їхати з України. Ви не бідна країна, яка ще десятиріччями залишатиметься бідною. Україна - це багата країна, але де-факто, на жаль, ці блага не йдуть на користь населенню. Проте завдяки впровадженню реформ у середньостроковій перспективі ця країна може стати стабільною, процвітаючою, і сорок чи більше мільйонів українців зможуть жити в гідних умовах", - сказав Мінгареллі. 

На його думку, саме громадянське суспільство має донести цю думку до широких верств населення. 

У цьому контексті Мінгареллі розповів, що його останнім часом приголомшили скарги багатьох представників бізнесу в регіонах, що вони стикаються з браком кваліфікованої робочої сили, тому що багато молодих кваліфікованих українців просто виїжджають з України. 

Читайте також: Українці мають знати про реформи, інакше до влади повернуться популісти - Мінгареллі

"Чесно кажучи, я думаю, це те, чим треба занепокоїтися, тому що такі потоки міграції послаблюють вашу країну", - зазначив голова Представництва ЄС в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-