Ситник назвав надуманими заяви про незаконну прослушку 100 осіб

Ситник назвав надуманими заяви про незаконну прослушку 100 осіб

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник вважає заяви про незаконне прослуховування НАБУ телефонів контрзаходами, щоб не допустити ухвалення закону про надання Бюро права на автономне прослуховування.

Про це він сказав на брифінгу на тему "Роз'яснення подій щодо зриву спецоперації НАБУ з викриття корупції в Державній міграційній службі України", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заяви про те, що НАБУ незаконно прослуховував 100 осіб, є надуманими. НАБУ не має такої можливості. Ці заяви є контрзаходами, щоб не допустити прийняття такого закону. І я не вірю в прийняття такого закону", - сказав Ситник.

Як повідомляв Укрінформ, раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що детективи НАБУ незаконно прослуховували мобільні телефони у близько 100 осіб.

Читайте також: Ситник спростовує дані ГПУ про елітне майно у “агента Катерини”

Також в Генпрокуратурі у вересні заявляли, що розслідують прослуховування НАБУ службовців розвідки Міноборони, заступників міністрів Кабміну, Нацполіції та СБУ та інших у 2016 році.

Тим часом НАБУ не має повноважень для здійснення автономного прослуховування і з цією метою користується засобами Служби безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-