У Раді Європи кваплять Київ із Конвенцією про доступ до офіційних даних

У Раді Європи кваплять Київ із Конвенцією про доступ до офіційних даних

Укрінформ
У Раді Європи розраховують, що міністр юстиції України найближчим часом підпише Конвенцію Ради Європи про доступ до офіційних документів.

Про це заявила заступник голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко 1 грудня під час прес-конференції в Укрінформі.

«Конвенція Ради Європи про доступ до офіційних документів ще не набула чинності, оскільки тільки дев'ять країн-членів Ради Європи ратифікували її. Потрібно десять таких країн. Цього року Президент України уповноважив міністра юстиції підписати цю конвенцію. У Раді Європи ми сподіваємось, що це станеться дуже швидко, найближчим часом», - сказала Литвиненко.

Читайте також: Персональні дані акціонерів заборонили оприлюднювати

Як повідомлялося, наприкінці квітня 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав указ №92/2017, яким уповноважив міністра юстиції Павла Петренка підписати Конвенцію Ради Європи про доступ до офіційних документів, прийняту 18 червня 2009 року у місті Тромсе. Крім того, у жовтні Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася до Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням приєднатися до Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-