Українцям обіцяють

Українцям обіцяють "комфортні суди"

Укрінформ
Голова Верховного суду Валентина Данішевська заявила про наміри переглянути умови доступу громадян до суду та поступово переходити до електронного правосуддя.

Про це вона сказала під час вітальної промови на V міжнародній науково-практичній конференції "Судове адміністрування як складова реформи правосуддя", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уже сьогодні ми почнемо роботу над тим, як ми будемо рухатися у напрямку удосконалення системи судочинства. Як ми зможемо впоратися з тими, скажімо, викликами, які існують на сьогодні. Як ми будемо вибудовувати і як ми будемо завойовувати довіру людей до правосуддя. Звісно, велика увага буде приділятися саме розгляду справ, підготовці рішень, але ми усвідомлюємо, що таке важке завдання, яке перед нами сьогодні стоїть, ми не зможемо зробити без допомоги Державної судової адміністрації. Нам потрібно, щоб судді працювали в комфортних умовах, щоб вони були належним чином забезпечені організаційно, щоб їм була забезпечена і правова допомога", - зазначила Данішевська, підкреслюючи, що сьогодні її перший робочий день на посаді голови Верховного суду.

Вона наголосила, що "не менш важливим, а напевно і більш важливим, є те, як ми будемо змінювати, скажімо, систему у ставленні до людей".

"Адже люди отримують в суді не лише рішення справи. Вони передусім отримують ставлення судової системи до тих, хто переступає поріг суду. Тому ми будемо приділяти цьому велику увагу. Ми переглянемо умови доступу, умови, які надаються людям для ознайомлення з матеріалами справи. Ми будемо багато працювати над тим, щоб забезпечити онлайн спілкування. Щоб люди не витрачали час і гроші на відвідування саме приміщення суду. Ми будемо працювати над тим, щоб поступово переходити до електронного правосуддя" , - розповіла Данішевська.

Читайте також: Судовій системі треба ухвалити до 5 тисяч кадрових рішень у 2018 році - ВККСУ

За словами голови Верховного суду, протягом останніх 10 років судова система покращила своє матеріальне забезпечення: будуються суди, впроваджуються електронні системи, відбуваються засідання суду в режимі відеоконференції, є можливість надсилати документи електронною поштою.

"Дійсно, просування є, але ми ще далі повинні вивчати, чого хочуть люди, як вони бачать комфортність умов для розгляду справ і робити ще більше і більше. Я дуже сподіваюся і буду прагнути до того, щоб ми у плідній співпраці змогли виконати ті завдання і очікування, які сьогодні стоять перед судовою системою", - зазначила Данішевська.

Як повідомляв Укрінформ, 30 листопада 2017 року під час першого Пленуму нового Верховного суду було обрано головою Верховного суду Валентину Данішевську. За її кандидатуру з-поміж трьох віддали свої голоси 67 із 111 чинних суддів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-