Геращенко вступилася за Попова: батько за сина не відповідає

Геращенко вступилася за Попова: батько за сина не відповідає

Укрінформ
Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко "прикро здивована" заявами деяких народних депутатів про необхідність складення мандата членом фракції Радикальної партії Ігорем Поповим через підозру у вчиненні його сином злочину.

Про це вона написала у Facebook.

"Я прикро здивована заявами деяких інших колег, що, мовляв, батько має відповісти за сина і скласти мандат. В парламенті, де по десятку депутатів відкриті кримінальні справи за реальні злочини, - й від них ніхто не вимагає скласти мандат; в парламенті, де десятки депутатів мають у біографіях реальні кримінальні історії і тюремні терміни, - і їх присутність в списках нікого не бентежить; в парламенті, де декларуються сотні тисяч кешу "від бабушкі", й ніхто не запитує, де бабушка їх наколядувала; де деяких депутатів небезпідставно підозрюють у співпраці з бойовиками - і до них у моралізаторствующих вождів фракцій претензій немає; раптом намагаються реалізувати сталінський принцип про "родичів ворогів народу", - обурилася Геращенко.

При цьому вона подякувала Попову за гідну поведінку. "Я хочу висловити слова підтримки одному своєму колезі - політику, родина якого сьогодні переживає серйозну драму. Я хочу подякувати йому за гідну поведінку в ці морально важкі для нього дні", - написала Геращенко, побажавши відновити довіру із сином і закликавши інших не втручатися у ситуацію.

Читайте також: Ляшко закликає Попова скласти мандат

Як повідомлялося, 29 листопада голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що Попов має скласти депутатський мандат. При цьому він наголосив, що Попову потрібно "не за депутатський мандат триматися, а зайнятися вихованням власного сина", додавши, що чекає від депутата прийняття політично відповідального рішення.

Син депутата Ігоря Попова Богдан і його спільник були затримані за підозрою в пограбуванні магазину в Києві на Оболоні. За інформацією поліції, погрожуючи продавцям і відвідувачам зброєю, зловмисники забрали з каси 2500 грн.

Прокуратура оголосила затриманим про підозру у скоєнні злочину, кваліфікованого за ч. 3 ст. 187 КК України (розбій)

29 листопада Оболонський районний суд Києва обрав для сина народного депутата Ігоря Попова - 14-річного Богдана Попова, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-