На “диво-пристрої” для схуднення шахраї заробили в Інтернеті 5 мільйонів

На “диво-пристрої” для схуднення шахраї заробили в Інтернеті 5 мільйонів

Укрінформ
У Запоріжжі викрили злочинну групу, яка під виглядом неіснуючого міжнародного центру інноваційних технологій в області корекції фігури, ошукувала громадян по всій території України, та таким чином заволоділа сумою у 5 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

"Члени злочинної групи, здійснюючи свою діяльність в орендованому приміщенні, володіючи необхідним знаннями про порядок оформлення замовлень, пов’язаних нібито з інноваційною технологією в області корекції фігури, знаючи специфіку користування банківськими переказами та платіжними системами, користуючись мережею Інтернет, використовували створений на їх замовлення сайт, де розміщувалась завідомо неправдива інформація про міжнародний центр інноваційних технологій в області корекції фігури від міжнародної компанії. Надалі, користуючись встановленим психологічним контактом з потерпілими, шахраї продовжували вводити в оману потерпілих, представляючись лікарями з великим стажем роботи у галузі корекції фігури та нав’язували останнім придбання або оренду персонального пристрою, переконуючи що він призначений для ефективного схуднення, вироблений у Німеччині та запрограмований персонально під клієнта в Ізраїлі, ціна якого була завищена у декілька десятків разів та який не відповідав характеристикам обладнання, під видом якого його пропонували», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На "Гоптівці" вилучили рекордну партію таблеток для схуднення

За даними прокуратури, протягом періоду злочинної діяльності зловмисники отримали на банківські рахунки близько 5 мільйонів гривень. Встановлено близько 250 осіб, які постраждали від діяльності вказаної злочинної групи.

Тим, хто намагався висунути претензії та повернути свої гроші, зловмисники з метою залякування, представлялись працівниками органів державної влади та правоохоронних органів.

Наразі, усі члени шахрайської групи встановлені. Їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.3 ст. 190 КК України – «Шахрайство».

Триває слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-