Родичі Без'язикова знали, що він перейшов на бік бойовиків - прокуратура

Родичі Без'язикова знали, що він перейшов на бік бойовиків - прокуратура

Укрінформ
Обвинувачення у справі про держзраду полковника ЗСУ Івана Без'язикова вважає, що родичі військовика знали про те, що він перейшов на бік бойовиків.

Розшифровку телефонних розмов дружини і матері обвинуваченого зі "спікером міноборони ДНР" прокурори зачитували 30 листопада на засіданні у Шевченківському райсуді Києва, повідомляє "5 канал"

"З них (телефонних розмов - ред.) випливає, що родичі полковника ЗСУ, якого обвинувачують у державній зраді, знали, що той перейшов на бік бойовиків", - йдеться у повідомленні.

Нині суд досліджує письмові докази і вирішує, чи залучати їх до справи. За прогнозами прокурорів, до кінця року вже почнуть допитувати свідків. 

Читайте також: Бойовик "Востока", охоронець колонії та чергові блокпостів постануть перед судом

За словами прокурорів, є щонайменше шість людей, готових розповісти про життя і діяльність полковника на окупованих територіях. Серед них - колишні бойовики, які розчарувалися в ідеях бандформувань і зараз співпрацюють зі слідством.

Сьогодні ж адвокати Без'язикова намагалися заявити відвід прокурору на тій підставі, що вона, нібито, одяглася на судове засідання не так, як належить. Утім, судді цей відвід не задовольнили.

Як відомо, Іван Без'язиков - кадровий офіцер Збройних сил України, керівник розвідки колишнього 8-го армійського корпусу ЗСУ, розформованого у березні 2015 року. У серпні 2014-го його взяли в полон терористи "ДНР", а через два роки під час спецоперації СБУ його звільнили. 

У грудні 2016 року правоохоронці затримали Без'язикова, якому закидають співпрацю зі спецслужбами РФ. За версією слідства, у період із серпня 2014 року до липня 2016-го, під час перебування у полоні терористів, Без'язиков став членом "ДНР" і працював у їхньому "розвідувальному управлінні". 

Сам полковник співпрацю з бойовиками та російськими спецслужбами заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-