Реформа має максимально наблизити ринок праці до місця проживання - Кириленко

Реформа має максимально наблизити ринок праці до місця проживання - Кириленко

Укрінформ
Міністерство освіти і науки підготувало зміни до закону про держзамовлення, завдяки яким місцева влада отримає більше можливостей для формування регіонального замовлення на висококваліфікованих фахівців.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко, відкриваючи Всеукраїнський конкурс професійної майстерності "Worldskills Ukraine", повідомляє прес-служба МОН.

"Ми робимо реформу, яка дозволить максимально наблизити ринок праці до місця проживання. Не тільки держава, уряд повинні формувати запит на нових фахівців, а це мають робити і на місцях, де люди живуть, де є місцеві громади. Зараз підготований проект змін до закону, який передбачає більше самостійності для місцевої влади для формування регіонального замовлення на висококваліфікованих фахівців. Це той крок, який наблизить вітчизняну систему професійно-технічної освіти до нашого динамічного часу, коли відбувається стрімкий розвиток інновацій, технологій", – зазначив Кириленко.

Читайте також: У Києві – 10 тисяч вакансій. Служба зайнятості сказала, кого більше шукають

Він запевнив, що підготовка робітничих кадрів матиме високу підтримку з боку держави. Уже в 2017 році уряд виділив 50 млн грн для придбання сучасного обладнання, устаткування, інструменту для забезпечення роботи 25 навчально-практичних центрів за трьома професіями: "Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва" (2 центри), "Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування" (9 центрів), "Швачка. Кравець. Закрійник" (14 центрів). На цей рік також передбачено 119,6 млн гривень для підготовки кваліфікованих робітників за професіями загальнодержавного значення.

"Минулого навчального року випускників професійно-технічних закладів було трохи більше ніж 140 тисяч. І за офіційною статистикою їх працевлаштувалось понад 90% – це непоганий показник, який підтверджує величезний запит на ринку праці на висококваліфікованих робітників. І хоч поволі, але я впевнений, що країна йде до того, аби змінити шкалу цінностей, щоб ці професії були на вістрі популярності й суспільної уваги", – наголосив віце-прем’єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-