Петренко пояснив, чому

Петренко пояснив, чому "гальмує" справа про громадянство Саакашвілі

Укрінформ
Міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що Мін'юст іще не отримав від Генеральної прокуратури результатів екстрадиційної перевірки екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Про це він сказав журналістам у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Станом на сьогодні таких результатів Мін'юст не отримував», - зазначив Петренко, відповідаючи на запитання стосовно отримання Мін'юстом результатів екстрадиційної перевірки щодо Саакашвілі.

Міністр юстиції зазначив, що Саакашвілі подає позови щодо питання отримання статусу біженця. 

«Ця особа подає відповідно позови щодо питання отримання статусу біженця. Цей процес відповідно затягується, в тому числі й судовим процесом. Коли прокуратура закінчить дану перевірку, надасть нам висновки, ми будемо переходити до наступного етапу, згідно із законом, розгляду цих висновків», - зазначив Петренко.

Читайте також: Миколаївськa ОДА отримала лист з “вірусом Марбурга” за “переслідування Саакашвілі”

Як повідомляв Укрінформ, Саакашвілі отримав українське громадянство згідно з указом Президента України наприкінці травня 2015 року. Саакашвілі очолював Одеську обласну державну адміністрацію з 30 травня 2015 року по 9 листопада 2016 року, після чого оголосив про відставку.

26 липня 2017 року Президент позбавив його українського громадянства. За даними Адміністрації Президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство.

31 жовтня Саакашвілі звернувся до ВАСУ з позовом до Президента, в якому просить визнати незаконним та  скасувати указ про позбавлення його громадянства України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-