У САП очікують, що підозра Довгому буде

У САП очікують, що підозра Довгому буде "сьогодні-завтра"

Укрінформ
Підозру народному депутату Олесю Довгому (член депутатської групи "Воля народу") має бути підготовлено "сьогодні-завтра".

Про це журналістів поінформував керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця справа підходить до свого логічного завершення, остаточну підозру ми очікуємо від Генпрокуратури, думаю, сьогодні-завтра. І я сподіваюсь, і прокурори зорієнтовані на те, щоб наступного тижня завершити досудове розслідування", - сказав він.

За словами Холодницького, слідчі проводять процесуальні дії за місцем проживання Довгого, оскільки у нього зламана нога, він на милицях. 

Читайте також: "Хабар від НАБУ": чиновниця заявляє, що провокатор "підбирався" до неї кілька місяців

Як повідомлялося, досудовим розслідуванням встановлено, що у період з 2007 по 2009 роки Довгий на посаді секретаря Київради спільно зі службовими особами Головного управління земельних ресурсів міста Київ та іншими особами забезпечив 1 жовтня 2007 року ухвалення депутатами рішення щодо незаконної передачі землі.

Зокрема, 23 обслуговуючим кооперативам для житлової забудови на 21-ому кілометрі Столичного шосе у Голосіївському районі міста Києва було виділено земельні ділянки, фактично розташовані на території ландшафтного заповідника місцевого значення "Острів Жуків".

На думку ГПУ, вина Довгого підтверджується доказами, зібраними з дотриманням принципів законності й верховенства права.

Довгому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

11 липня Верховна Рада зняла недоторканність із Довгого для проведення слідчих дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-