Прифронтова лікарня отримала мобільний рентген-апарат

Прифронтова лікарня отримала мобільний рентген-апарат

Фото
Укрінформ
З Дніпропетровської до Донецької області відправили мобільний рентген-апарат. Нове обладнання отримає Бахмутська центральна районна лікарня, яка знаходиться поблизу передової.

Як розповів очільник області Валентин Резніченко, це стало можливим завдяки співпраці ДніпроОДА з «Асоціацією медичної та благодійної допомоги «Франція-Україна».

«Дніпропетровщина вже два роки співпрацює з «Асоціацією медичної та благодійної допомоги «Франція-Україна». За цей час отримали понад 20 партій гуманітарної допомоги. Медичне обладнання передаємо не тільки лікарням області, а й медзакладам Донбасу. Зокрема, рентген-апарат відправили Бахмутській центральній районній лікарні, яка першою приймає поранених на передовій захисників», - зауважив Резніченко.

Завдяки мобільному рентген-апарату хірурги в режимі реального часу бачитимуть на моніторі осколки в тілі пацієнта.

Читайте також: Україна вдячна Грузії за реабілітацію військових – Гройсман

Як зазначив завідувач відділення травматології центральної районної лікарні міста Бахмут Дмитро Бондар, без такого апарату складні операції займали близько двох з половиною годин, тепер час скоротиться до 30-40 хвилин.

Одна з особливостей апарату – випромінювання низької інтенсивності. Таке обладнання безпечніше за звичайний рентген і для лікарів, і для пацієнтів.

Співпраця Дніпропетровської ОДА із «Асоціацією медичної та благодійної допомоги «Франція-Україна» із забезпечення медичним обладнанням стала можливою завдяки волонтерці Діані Дольс. Кілька років тому вона переїхала з Дніпра до Франції. Проживаючи далеко від Батьківщини, допомагає українським медикам та військовим.

Прифронтова лікарня отримала мобільний рентген-апарат

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-