З початку безвізу майже 2,5 мільйона українців скористались біометрикою

З початку безвізу майже 2,5 мільйона українців скористались біометрикою

Укрінформ
За час введення безвізового режиму прикордонники оформили більше 10 мільйонів громадян України, з яких біометричними паспортам скористались майже 2,5 мільйона.

Про це повідомив  під час презентації в Укрінформі аналітичного звіту "Аудит реформ у регіонах: громадський аналіз змін після візової лібералізації" начальник відділу комунікацій із ЗМІ Держприкордонслужби Андрій Демченко.

"Упродовж більш ніж 5 місяців, від 11 червня, будь-яких конфліктних та нестандартних ситуацій, пов'язаних із безвізом, на кордоні не виникало. За цей час в напрямку країн ЄС прикордонники загалом оформили більше 10 мільйонів громадян України, з яких біометричними паспортами скористались майже 2,5 мільйона. 314 тисяч осіб із цього обсягу подорожуючих перетинали кордон з країнами ЄС без візових етикеток", - сказав він.

Читайте також: У Міграційній службі обіцяють, що черги за "біометрикою" зникнуть навесні

За його словами, суттєве зростання інтенсивності руху тих, хто їхав за біометричними паспортами, спостерігалося лише в перші тижні, при цьому найвищий показник склав понад 6 тисяч осіб за добу. В подальшому динаміка пропуску стабілізувалася, і на сьогодні середньодобовий показник складає близько 1 тис. осіб, додав Демченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-