Сенат Австралії ухвалив заяву щодо Голодомору в Україні

Сенат Австралії ухвалив заяву щодо Голодомору в Україні

Укрінформ
Верхня палата австралійського парламенту - Сенат - ухвалила заяву до 85-х роковин Голодомору 1932-33 років в Україні.

Про це повідомила автор документа сенатор Катрина Білик на своїй сторінці у Facebook 

“Сьогодні моя заява з нагоди 85-х роковин Голодомору 1932-33 років в Україні знайшла схвалення Сенату”, - зазначила вона.

У заяві австралійський Сенат засудив дії сталінського режиму, спрямовані на знищення національних, культурних та релігійних прав українців, а також нагадав, що внаслідок свідомих дій цього режиму в 1932-33 роках майже 7 млн українців померли від голоду. 

Крім того, Сенат визнав важливість пам’ятати ці страшні події, щоб запобігти таким злочинам проти людства в майбутньому. Закликав вшанувати пам’ять тих, хто загинув під час Голодомору, а також засвідчити свою повагу і підтримку австралійським українцям, які пережили цю страшну трагедію і розповіли про неї. “Приєднатися до української спільноти Австралії та світової спільноти у вшануванні цих трагічних подій в рамках кампанії “Україна - пам’ятає, світ – визнає”, - йдеться у заяві.

Читайте також: Вселенський патріарх про Голодомор: Ми пам'ятаємо варварство Сталіна

Союз українських організацій Австралії та Посольство України в Австралії привітали ухвалення цієї заяви і подякували сенатору Білик за порушення такого важливого для українців всього світу питання у стінах австралійського Сенату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-