Україна просить Інтерпол оголосити Курченка у розшук

Україна просить Інтерпол оголосити Курченка у розшук

Документ
Укрінформ
Правоохоронними органами внесено клопотання до Генерального секретаріату Інтерполу про оголошення у міжнародний розшук Сергія Курченка.

Про це у Facebook написала прес-секретар гепрокурора Лариса Сарган.

"Завдяки спільним заходам, вжитим під координацією прокуратури Одеської області, правоохоронними органами внесено клопотання до Генерального секретаріату Інтерпол про оголошення у міжнародний розшук Сергія Курченка з метою встановлення його місцезнаходження", - написала Сарган.

Вона нагадала, що Курченко підозрюється у створенні злочинної організації, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, ухиленні від сплати податків та вчиненні інших злочинів. "Лише від його злочинних махінацій з нафтопродуктами до державного бюджету не надійшло понад 2 мільярди гривень обов’язкових платежів", - наголосила Сарган.

Прес-секретар генпрокурора зазначила, що у травні 2017 року прокуратурою було погоджено повідомлення про підозру Курченку, оголошено його у державний розшук та надано дозвіл на затримання з метою приводу до суду для обрання запобіжного заходу.

Читайте також: Схеми Курченка: троє фігурантів отримали по п'ять років умовно

"На теперішній час у кримінальному провадженні статус підозрюваних та обвинувачених мають 22 особи. Судом вже підтверджено провину 15 фігурантів злочинних оборудок", - додала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-