Клімкін на експертному форумі говорив про консенсус у розумінні історії

Клімкін на експертному форумі говорив про консенсус у розумінні історії

Укрінформ
Через відсутність консенсусу щодо розуміння історії в Україні іноді ухвалюються емоційні чи непослідовні рішення, але вони потрібні для нашого самоусвідомлення як незалежної держави.

Про це заявив на VIII Національному експертному форумі міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я особисто не уявляю Українського проекту без розуміння нашої історії, якою б вона не була складною за визначенням... За радянських часів історія була переписана так, що впізнати її за визначенням непросто. Зараз ми починаємо реалізовувати наш Український проект, і тут через нестачу консенсусу є рішення іноді невчасні, іноді - непослідовні, іноді - емоційні. Вони будуть і далі. Але ми розуміємо, що вони потрібні, оскільки інакше нас як України і Українського проекту не буде», - сказав Клімкін.

Читайте також: Клімкін у Брюсселі: Питання злочинів Росії в Криму порушуємо на кожній зустрічі

У цьому контексті він висловив думку, що Український проект, який ми самі усвідомлюємо, почався з Майдану.

За словами Клімкіна, наразі у нас немає консенсусу, що таке Український проект. "Ми розуміємо, що він має бути проектом свободи, європейським і демократичним проектом, та якщо піти далі, тоді починаються дискусії", - констатував міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-