Громадська рада при МІП за місяць презентує дорожню карту на перше півріччя 2018

Громадська рада при МІП за місяць презентує дорожню карту на перше півріччя 2018

Укрінформ
Громадська рада при Міністерстві інформаційної політики України за місяць представить дорожню карту щодо своєї діяльності на перше півріччя 2018 року.

Про це під час засідання Громадської ради у понеділок повідомив її голова Михайло Васянович.

"Дорожня карта буде напрацьована найближчого місяця... Ключовими для нас є кібернетична безпека та інформаційна безпека, які тісно між собою пов'язані, популяризація України в цілому - як у межах України, так і поза її межами. Потрібно не забувати також про журналістську діяльність - у нас є проблеми, пов'язані з тиском на журналістів, у нас є ув'язнені журналісти, але робота в Громадській раді в цьому напрямку, на жаль, не ведеться. І це є наші пріоритети на найближчі півроку", - означив орієнтири  Михайло Васянович.

На його пропозицію було створено робочу групу з напрацювання відповідної дорожньої карти.

Члени Громадської ради обговорили також можливі механізми ефективного реагування на дискредитаційні матеріали закордонних ЗМІ щодо України і вирішили впродовж двох тижнів напрацювати відповідний алгоритм, аби потім опрацювати його разом з МІП.

Читайте також: МІП завжди захищатиме права тих, хто працює з інформацією — Стець

На засіданні було розглянуто і процедурні питання. Зокрема, замість Віктора Литвінова (громадська організація "Аналітичний центр "Фабрика думки Донбас"), який став держслужбовцем і не може  залишатися у складі Громадської ради, до її складу було включено Євгена Магду (за поданням ГО "Аналітичний центр "Фабрика думки Донбас"). Також Громадська рада виключила зі свого складу Олександра Горбатка (ГО "Донбас СОС") відповідно до його заяви. 

Фото: МІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-