Суд розпочав підготовче засідання у справі Насірова

Суд розпочав підготовче засідання у справі Насірова

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва розпочав перше підготовче засідання з розгляду обвинувального акту щодо відстороненого голови ДФС Романа Насірова та керівника департаменту погашення боргів ДФС Володимира Новікова.

У залі суду присутні прокурори САП, Насіров та його адвокати, а також Новіков та його адвокати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Прокурор САП Роман Симків перед засіданням повідомив у коментарі журналістам, що в ході цього підготовчого засідання суд має вирішити, зокрема, чи справа підсудна цьому суду, чи є підстави для розгляду кримінального провадження по суті тощо.

"Також нами у п'ятницю до суду було скеровано через канцелярію клопотання щодо продовження процесуальних обов'язків (Насірову - ред.). Ми клопочемо про продовження всіх цих обов'язків ще на два місяці. Крім того, нами підготовлені заперечення на одну з ухвал, які виносилися у ході досудового слідства слідчим суддею", - додав Симків.

Читайте також: Адвокат подав до САП клопотання про закриття справи проти Насірова

Справу розглядає колегія суддів на чолі із головуючим суддею Володимиром Бугілем.

Як повідомлялося, Спеціалізована антикорупційна прокуратура 10 листопада направила до суду обвинувальний акт стосовно Насірова.

За даними слідства, голова ДФС причетний до так званої "газової справи" народного депутата Олександра Онищенка. На думку детективів, упродовж 2015 року, він ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для задіяних у схемі компаній на загальну суму 2019 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-