У МЗС радять подумати, чи варто зараз летіти на Балі

У МЗС радять подумати, чи варто зараз летіти на Балі

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям бути обережними під час відвідання східної частини острова Балі у зв'язку з виверженням вулкана Анунг.

Про це інформує у понеділок департамент консульської служби МЗС у Twitter.

"Рекомендуємо громадянам України бути обережними під час відвідання східної частини о.Балі та взяти до уваги скасування багатьох авіарейсів до/з Індонезії (Балі, Ломбок)", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Виверження вулкана в Балі: близько 60 тисяч туристів заблоковані в аеропорту

Як повідомляв Укрінформ, понад 59 тисяч туристів, які планували вилетіти додому, застрягли в міжнародному аеропорту острова Балі, який зранку закритий у зв'язку з виверженням вулкана Анунг.

У суботу, 25 листопада, сталося друге за тиждень виверження вулкана. Вулканічний попіл здійнявся на висоту 3000 метрів і засипав тонким шаром навколишні населені пункти. Влада острова вже евакуювала 24 тисячі жителів населених пунктів, які розташовані на відстані 5-8 кілометрів від вулкана. Експерти припускають, що викиди попелу і газів з вулкану триватимуть найближчими днями, не виключеним є і виверження лави.

Головний вулканолог Індонезії Геде Сутаніка заявив, що ступінь небезпеки у зв'язку з вулканічною активністю підвищено до максимального.

Найбільше виверження вулкану у ХХ столітті, яке призвело до загибелі більш як тисячі людей, сталося у 1963 році. Балі є популярним курортним островом. Щорічно його відвідують близько п'яти мільйонів туристів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-