Акції до дня народження Кольченка пройдуть в Україні, Чехії та Польщі

Акції до дня народження Кольченка пройдуть в Україні, Чехії та Польщі

Укрінформ
У аеропорту "Київ" 26 листопада відбудеться акція "Марне чекання" до дня народження ув'язненого в РФ активіста Олександра Кольченка.

Про  це повідомляє група активістів у Facebook.

"Учасники події будуть чекати Сашу з іменною табличкою в зоні прильоту аеропорту. Але він не прилетить. Не через скасування рейсу або погані погодні умови, а тому, що вже більше трьох років сидить за кремлівської гратами. Там він зустріне свої 28 років", - йдеться в анонсі заходу.

Організатори нагадали, що за гратами в РФ знаходяться ще близько 60 громадян України, які переслідуються за політичними мотивами.

Повідомляється, що активісти зустрічатимуть літаки з табличками, на яких напишуть імена українських політв'язнів. Такі ж акції заплановані в аеропортах Одеси, Львова, Праги та Варшави.

Зазначимо, що Лутковська попросила омбудсмена РФ перевірити законність прийняття Сенцовим і Кольченко російського громадянства.

Читайте також: У МЗС Франції обіцяють говорити на всіх рівнях про ув'язнених Кремлем українців

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (РФ) засудив Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко засудили до 10 років позбавлення волі. Їм було пред'явлено звинувачення в підготовці терактів в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-