Українців морили голодом, аби позбавити свободи – канадський депутат

Українців морили голодом, аби позбавити свободи – канадський депутат

Укрінформ
Радянський режим організував на території України Голодомор-геноцид, аби зламати опір українців та позбавити їх незалежності.

Про це під час засідання парламенту канадської провінції Онтаріо заявив депутат Іван Бейкер, передає кореспондент Укрінформу.

«Голодомор трапився, коли Йосип Сталін закрив кордони України й конфіскував усе збіжжя, аби знищити українське населення, яке противилося його правлінню. Це населення прагло тієї само свободи й незалежності, за які народ України бореться нині», - сказав у своєму виступі Бейкер.

Читайте також: Голодомор спонукає ніколи не мовчати про насильство - Фріланд

Він наголосив на страшній кількості смертей, зумовлених Голодомором.

«У розпал трагедії щохвилини від голоду гинуло 17 осіб, щогодини – 1000, щоденно – 25 тисяч. Світ зберігав мовчання, унаслідок чого загинули мільйони», - підкреслив депутат.

На його переконання, вшанування жертв Голодомору повинно стати нагадуванням про потребу захисту світу від повторення подібних злочинів.

«Сподіваюся, ми скористаємося можливістю згадати та вшанувати жертв, але також і поновити наші зусилля із забезпечення того, аби подібний злочин більше ніколи не повторився», - підсумував Бейкер.  

Читайте також: Штат Мічиган визнав Голодомор в Україні геноцидом

Нагадаємо: у 2008 році Канада стала першою країною, що офіційно визнала Голодомор актом геноциду українського народу. Окрім цього, саме у канадському Едмонтоні ще у 1983 році був споруджений перший у світі пам’ятник жертвам Голодомору. Також слід зазначити, що вивчення теми Голодомору в Україні входить до обов’язкової шкільної програми в провінції Онтаріо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-