У Сенаті Канади вшанували жертв Голодомору

У Сенаті Канади вшанували жертв Голодомору

Укрінформ
Вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду дає змогу зобов'язатися не допустити подібне жахіття у майбутньому.

Про це під час виступу у Сенаті Канади заявила Глава комітету із закордонних справ та міжнародної торгівлі Рейнел Андрейчак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Закликаю згадати жертв Голодомору і підтвердити наше зобов'язання упереджувати подібні трагедії у майбутньому», - сказала Андрейчак.

Читайте також: Канадці разом із українцями вшановують пам'ять жертв Голодомору

Вона наголосила на страшній кількості смертей, зумовлених Голодомором.

«У розпал голоду селяни в Україні вмирали зі страхітливим темпом у 17 осіб на хвилину, 1000 – на годину і 25 тисяч – за добу.  Одночасно представники української політичної та інтелектуальної еліти були ув'язнені, з метою руйнації квітучого українського національного руху», - підкреслила сенатор.

Андрейчак також висловила гордість за ухвалення обома палатами парламенту Канади законодавства, що визнавало Голодомор актом геноциду українського народу.

Читайте також: Штат Мічиган визнав Голодомор в Україні геноцидом

Нагадаємо: Сенат Канади ще у 2003 році офіційно закликав уряд країни визнати Голодомор актом геноциду українців. Нижня палата підтримала цей крок у 2008 році, таким чином Канада стала першою країною, що офіційно визнала Голодомор. Окрім цього, у місті Едмонтон, столиці провінції Альберта, ще у 1983 році був споруджений перший у світі пам’ятник жертвам Голодомору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-