СБУ викрила накрутку голосів при реєстрації фейкових петицій

СБУ викрила накрутку голосів при реєстрації фейкових петицій

Укрінформ
Співробітники СБУ викрили механізм штучного «накручування» голосів при поданні петиції про імпічмент Президента України на сайті виконавчого комітету міської ради Івано-Франківська.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Оперативники СБУ встановили, що фейкова петиція на сайті Івано-Франківського міськвиконкому була зареєстрована через ІР-адресу однієї з країн Центральної Азії. Звернення з псевдовимогами було підписано громадянином України, який підозрюється у сепаратизмі, і на той момент вже перебував під вартою", - зазначається у повідомленні.

Співробітники спецслужби зафіксували, що для створення ІР-адреси було створено електронну пошту, зареєстровану з використанням серверного обладнання, розташованого на тимчасово окупованій території Луганської області.

Читайте також: ЄС схвалив видатки на протидію фейкам РФ: 1,1 мільйона на рік

На момент, коли петицію підписало понад сімсот облікових записів, правоохоронці встановили, що лише шість з них були реальними користувачами мережі Інтернет, а решта мають явні ознаки «ботів».

Служба безпеки України нагадує, що питання імпічменту Президента не належить до повноважень міських рад. Мета широкого розголосу такої інформації спрямована виключно на штучне розхитування ситуації в середині країни. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-