Канадський депутат: Ми надто довго вагалися із визнанням Голодомору

Канадський депутат: Ми надто довго вагалися із визнанням Голодомору

Укрінформ
Канадцям варто більше цікавитися інформацією про Голодомор-геноцид.

Про це у Оттаві під час вшанування жертв Голодомору заявив депутат федерального парламенту Канади від Нової демократичної партії Гай Карон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хоча Голодомор врешті-решт визнано рядом держав й організацій, потреба інформувати канадців та інших про цю трагедію. Ми, канадці, маємо спільну відповідальність стати краще обізнаними щодо минулих масових злочинів та геноцидів, у тому числі Голодомору», - сказав Карон.

Читайте також: Україну розчарувало невизнання Британією Голодомору геноцидом

На його переконання, визнати Голодомор актом геноциду українців Канаді слід було задовго до того, як це сталося у 2008 році.

«Безсумнівно, наша держава та інші надто довго відкладали визнання Голодомору актом геноциду. Ми не змогли належним чином відреагувати на прохання про втручання і допомогу», - зазначив депутат, згадавши, що у 1940-ві роки Канада відмовилася від створення спеціальної комісії для розслідування можливого штучного голоду на території УРСР, незважаючи на активний заклик до цього української діаспори.

За його словами, канадці мають також вимагати, аби «наші уряди офіційно визнали та виступили проти масових злочинів, а також вжили заходів з метою втручання, упередження і реагування на можливий геноцид».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-