У Вільнюсі відзначили 85 річницю Голодомору

У Вільнюсі відзначили 85 річницю Голодомору

Фото
Укрінформ
В столиці Литви відбулися меморіальні заходи з участю української громади країни та литовських друзів України на вшановування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Спочатку пройшла урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку та до пам’ятника Жертвам радянської окупації біля Музею жертв геноциду у центрі Вільнюса. Присутні вшанували пам’ять загиблих спільною молитвою, запалили свічки пам’яті, поклали колоски та квіти до пам’ятника Жертвам радянської окупації.

До учасників заходу із промовою звернувся Посол України в Литві Володимир Яценківський, який, зокрема, наголосив на тому, що в історії України та Литви є багато спільних сторінок, у тому числі трагічних – геноцид двох народів, організований радянським тоталітарним режимом.

Читайте також: У Латвії вшановують пам'ять жертв Голодомору

В церемонії також брали участь інші працівники Посольства України, директор литовського Музею жертв геноциду Єугеніус Пейкштяніс з працівниками цього закладу, священики Василіянського Чину Святого Йосафата УГКЦ з храму Пресвятої Трійці міста Вільнюса, представники української громади, литовської громадськості, українські студенти, які навчаються в Литві.

На честь цієї події у Сеймі Литовської Республіки також було відкрито тематичну виставку «Знищені голодом: невідомий геноцид українців», підготовлену Посольством України в ЛР, активом української громади Вільнюса, у співробітництві з Департаментом інформації та комунікації Канцелярії Сейма.

Меморіальні заходи з участю української громади країни та литовських друзів України на вшановування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933. Вільнюс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-