Гаряча лінія з запобігання домашньому насильству переходить на

Гаряча лінія з запобігання домашньому насильству переходить на "європейський" номер

Укрінформ
Протягом 2017 року на національну гарячу лінію ГО «Ла Страда-Україна» з питань запобіганню домашньому насильству, торгівлі людьми і гендерної дискримінації надійшло 26 тисяч звернень.

Про це повідомила президент громадської організації «Ла страда-Україна» Катерина Левченко на прес-конференції в Укрінформі.

«На національну гарячу лінію з питань запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми і гендерної дискримінації надійшло більше 26 тисяч звернень у 2017 році. Це ще мало. І абсолютна більшість цих звернень -  96% -  стосуються питань домашнього насильства», -  зазначила Левченко.

Вона повідомила, що національна гаряча лінія переходить на загальноєвропейський номер 116-123.

«З  25 листопада, саме на честь акції «16 днів проти насильства», національна гаряча лінія переходить на загальноєвропейський номер 116-123. Короткий європейський номер, який наданий нам Національною комісією державного регулювання у сфері зв'язку та інформатизації та Українською асоціацією операторів зв'язку «Телас», - розповіла  Левченко.

Вона пояснила, що з мобільного телефону громадяни безкоштовно телефонуватимуть на номер 116-123.

Читайте також: ООН проведе "світловий" флешмоб у 16 містах України

Як зазначила Левченко, консультування громадян важливе по всій Україні, але особливо важливе на тимчасово окупованих територіях.

«Близько 3% дзвінків ми отримуємо саме з окупованих територій і з так званої сірої зони.  Якщо порахувати, це близько 900 дзвінків лише у 2017 році. Це люди, яким потрібна допомога, дуже часто психологічна підтримка», -  повідомила президент ГО «Ла Страда-Україна».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-