ГПУ оголосила підозру двом чиновникам Укрзалізниці

ГПУ оголосила підозру двом чиновникам Укрзалізниці

Укрінформ
Двом керівникам Департаменту приміських пасажирських перевезень ПАТ "Укрзалізниця" оголошено про підозру у службовому підробленні.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"...22 листопада проведено обшуки у приміщеннях ПАТ "Укрзалізниця" та її структурних підрозділах. За результатами дослідження вилучених під час проведення обшуків документів оголошено підозри за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України двом керівникам Департаменту приміських пасажирських перевезень ПАТ "Укрзалізниця", - йдеться у повідомленні.

На думку правоохоронців, чиновники видали у 2016 році без проведення належного дослідження матеріально-технічної та кваліфікаційної бази атестат Приватного акціонерного товариства "Дніпропетровський тепловозоремонтний завод", до якого внесено завідомо неправдиві відомості щодо спроможності цього підприємства виконувати ремонти двигунів дизель-поїздів, які використовуються у низці регіонів для приміських перевезень.

Як зазначається, на даний час за дорученням Генеральної прокуратури України співробітники управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України із залученням фахівців Департаменту кіберполіції Національної поліції України і працівників безпеки залізниці у приміщеннях ПАТ "Укрзалізниця" проводять огляди комп'ютерної техніки керівництва окремих департаментів з метою встановлення усіх причетних до скоєння цього злочину.

Читайте також: В Укрзалізниці розповіли про перші 100 днів роботи нового керівника

Раніше повідомлялося, що ПрАТ "ДТРЗ", використовуючи виданий йому атестат, під приводом нібито забезпечення на замовлення підрозділів ПАТ "Укрзалізниця" виконання ремонту двигунів дизель-поїздів перевело на рахунки одного із фіктивних товариств з обмеженою відповідальністю кошти в сумі понад 68 млн гривень.

За результатами досудового розслідування керівництву ПрАТ "Дніпропетровський тепловозоремонтний завод" оголошено підозри за ч. 5 ст. 191 (Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в п віданні) КК України, згідно з рішенням правління ПАТ "Укрзалізниця" їх звільнено з посад.

Особі, яка значилася директором та засновником вказаного ТОВ, оголошено про підозру за ч. 2 ст. 205 КК України (фіктивне підприємництво).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-