ВАСУ визначився з днем розгляду

ВАСУ визначився з днем розгляду "паспортного" позову Саакашвілі

Укрінформ
Вищий адмінсуд України призначив на 21 грудня розгляд позову лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі до Президента України Петра Порошенка щодо указу про припинення українського громадянства.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі суду.

"Позов призначений до розгляду на 21 грудня поточного року", - повідомила працівниця суду.

Справу розглядатиме колегія суддів під головуванням Ірини Приходько.

Раніше повідомлялося, що ВАСУ зняв з розгляду позов Саакашвілі до Порошенка щодо указу про припинення українського громадянства.

Читайте також: "Людина без паспорта": Саакашвілі отримав офіційну довідку

Екс-президент Грузії Саакашвілі отримав українське громадянство згідно з указом Президента України наприкінці травня 2015 року. Саакашвілі очолював Одеську обласну державну адміністрацію з 30 травня 2015 року по 9 листопада 2016 року, після чого оголосив про відставку.

26 липня 2017 року Президент позбавив його українського громадянства. За даними Адміністрації Президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство.

31 жовтня Саакашвілі звернувся до ВАСУ з позовом до Президента, в якому просить визнати незаконним та скасувати указ про позбавлення його громадянства України.

У листопаді ВАСУ відкрив провадження за позовом Саакашвілі до Порошенка про визнання незаконним та скасування указу про припинення його громадянства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-