Нацполіція спростовує закупівлю нагрудних відеокамер

Нацполіція спростовує закупівлю нагрудних відеокамер "удвічі дорожче"

Укрінформ
Поширена в інтернеті інформація про закупівлю Національною поліцією України цифрових нагрудних відеокамер китайського виробництва вдвічі дорожче від ціни виробника є недостовірною.

Про це заявляє Департамент комунікації Національної поліції України. 

"З метою забезпечення підрозділів блоку публічної безпеки сучасними цифровими нагрудними відеокамерами, а також станціями заряджання та копіювання даних для цих відеокамер, Національною поліцією проведена відповідна процедура закупівлі. Зокрема, відомством закуплено 4550 цифрових нагрудних відеокамер і 150 станцій заряджання та копіювання даних", - йдеться у повідомленні.

За результатами аукціону, проведеного в електронній системі закупівель "Prozorro", було акцептовано пропозицію ТОВ "СІДІЕС ЮА". Представники ТОВ запропонували найнижчу ціну серед п’яти учасників процедури закупівлі – з числа тих, чия пропозиція відповідала всім вимогам і характеристикам, висунутим замовником.

Читайте також: Камера зафіксувала, як вандали забетонували Вічний вогонь

Зокрема, ТОВ "СІДІЕС ЮА" запропоновано до закупівлі 4550 цифрових нагрудних відеокамер CammPro I826R2.3/32 (ціна пропозиції 5 470,26 грн за одиницю) та 150 станцій заряджання та копіювання даних для нагрудних відеокамер CammPro MST I903R2/8 (ціна пропозиції 64 528,78 грн за одиницю). Відповідний господарський договір за №142 НП на суму 34 569 000,00 грн укладено з постачальником від 14 листопада 2017 року.

Так, зазначені в публікаціях ціни на обладнання включають лише вартість нагрудної камери в Китайській Народній Республіці від виробника (вона становить близько 100 дол. США або 2700 гривень). При цьому у публікаціях не враховані такі істотні складові, як авіаційні транспортні витрати (перевезення техніки літаком з КНР до України), митні платежі, податкову складову (ПДВ 20% до ціни). Також не враховано видатки ТОВ "СІДІЕС ЮА" від здійснення господарської діяльності, пов’язаної з виконанням договору щодо поставки обладнання та його подальше гарантійне супроводження.

У відомстві зазначають, що сьогодні ціни на обладнання з подібними технічними характеристиками в інтернет-магазинах на території України є вищими на 17-32 відсотка від ціни закупівлі Національної поліції. Зокрема, ціни в Україні на цифрові нагрудні відеокамери коливаються від 6487,00 грн до 7200,00 грн за штуку, а ціни на станції заряджання та копіювання даних починаються від 75 724,00 грн за одиницю.

Відтак Національна поліція України повідомляє, що поширені в інтернет-виданнях відомості щодо закупівлі відомством камер китайського виробництва вдвічі дорожче від ціни виробника є недостовірними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-