Автоматичний модуль готовий

Автоматичний модуль готовий "перелопатити" всі декларації за 12 годин - НАЗК

Укрінформ
Модуль логічного та арифметичного контролю е-декларацій готовий як комп'ютерний алгоритм і в змозі перевірити весь масив декларацій за 12 годин.

Про це на засіданні Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції заявив член Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Серьогін, повідомляє  прес-служба НАЗК.

"Сам модуль автоматичної перевірки є готовий як комп’ютерний алгоритм. Він здатний перевірити весь масив декларацій на комп’ютері середньої потужності за 12 годин, тобто здійснити логічний та арифметичний контроль", - сказав Серьогін.

Він також зазначив, що Національне агентство зі свого боку зробило всі належні дії щодо автоматичної перевірки е-декларацій осіб. Водночас, член НАЗК зауважив, що Нацагентству необхідно ще отримати відповідь, чи цей модуль не скомпрометує всю систему захисту інформації в Єдиному державному реєстрі декларацій, а також висновок щодо відповідності комплексної системи захисту інформації вимогам нормативних документів в галузі захисту інформації. 

"А це вже залежить не від Національного агентства", - зазначив Серьогін.

Він також нагадав, що рішенням НАЗК від 24 жовтня були затверджені Правила логічного та арифметичного контролю декларацій і правила автоматизованої перевірки декларацій та їхні вагові коефіцієнти.

"Ми узгодили так звані вагові коефіцієнти  для тих моментів, коли модуль перевірки декларацій виявлятиме невідповідності у них. У зв'язку з цим ми можемо всі порушення декларантів ранжувати за шкалою від 0 до 1000 балів", - поінформував Серьогін.

Читайте також: НАЗК іще у липні не бачило конфлікту інтересів у Ситника - НАБУ

Як повідомлялось раніше, Національне агентство прийняло від Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні програмне забезпечення підсистеми контролю та перевірки системи електронного декларування України (Модуль логічного та арифметичного контролю декларацій для інформаційно-телекомунікаційної системи «Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування»). 

Також Програма розвитку ООН в Україні погодилася розглянути питання щодо можливості фінансування робіт, пов’язаних з доопрацюванням існуючої комплексної системи захисту інформації ІТС Реєстр та проведенням додаткової державної експертизи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-