Корчак заявляє, що ніколи не робила з себе жертву

Корчак заявляє, що ніколи не робила з себе жертву

Укрінформ
Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак заявила, що під час перебування на посаді ніколи не робила з себе жертву.

Про це вона сказала під час виступу на засіданні Антикорупційного комітету ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я в жодному випадку, перебуваючи на своїй посаді, не роблю з себе жертву різних ситуацій. Я в жодному випадку не піарилася на тому, що стала жертвою Національного антикорупційного бюро. Так, до мене прийшов детектив додому, приніс повістку на мене і мого чоловіка 30 жовтня. Я її отримала і прийшла з чоловіком до НАБУ, і дала пояснення. Навіть тоді, коли вже була в пресі заява про те, що справу передали в САП під керівництвом відповідних прокурорів, я прийшла, і ніхто про це не знав. Лише ввечері на власній сторінці у Фейсбуці я, коли вже був галас, що Корчак десь не прийшла, якась війна розпочалася, написала, що була в детектива і дала пояснення. В чому проблема?" - сказала Корчак.

Як повідомляв Укрінформ, НАБУ з 5 жовтня розслідує справу щодо нової машини глави НАЗК Skoda Octavia A7, якої не виявилося у декларації чиновниці.

10 листопада НАБУ допитало Корчак у цій справі, а ввечері того ж дня свекруха Корчак зачинила у своїй квартирі детектива НАБУ, коли він прийшов вручати їй повістку на допит.

13 листопада НАЗК передало до суду протокол про адміністративне правопорушення директора НАБУ Артема Ситника.

14 листопада представниця департаменту фінансового контролю Національного агентства з питань запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікації перевірок електронних декларацій.

Читайте також: НАЗК судиться зі звільненою співробітницею через заяви про корупцію

У НАЗК заявили, що поширена екс-чиновницею інформація, яка не містить "конкретних фактів", є особистою атакою на Корчак, членів та колектив Національного агентства та спробою дискредитації антикорупційної реформи.

Згодом стало відомо, що детективи НАБУ проводять розслідування за фактами можливої корупції в НАЗК.

Transparency International Україна закликала уряд відсторонити главу НАЗК Наталію Корчак від виконання обов'язків на час розслідування щодо зловживання нею службовим становищем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-