ВАСУ зняв з розгляду позов Саакашвілі про позбавлення громадянства

ВАСУ зняв з розгляду позов Саакашвілі про позбавлення громадянства

Укрінформ
Вищий адміністративний суд України зняв з розгляду позов екс-голови Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі до Президента України Петра Порошенка щодо указу про припинення українського громадянства.

Про це інформує прес-служба ВАСУ.

"Справу за позовом Міхеїла Саакашвілі до Президента України щодо оскарження Указу про припинення громадянства України знято з розгляду", - йдеться у повідомленні.

У ВАСУ нагадали, що цей позов було розподілено на суддю Тетяну Шипуліну, а розгляд справи було призначено на 22 листопада.

Але, як зазначається у повідомленні, указом Президента України від 10 листопада 2017 року № 357/2017 "Про призначення суддів Верховного суду" Шипуліну призначено на посаду судді ВСУ в Касаційний адміністративний суд. Тож, 14 листопада Шипуліну було відраховано зі штату ВАСУ, а 15 листопада зараховано до штату нового Верховного суду.

"Позов буде повторно перерозподілено між суддями ВАСУ, які вповноважені здійснювати судочинство у Вищому адміністративному суді України", - наголошується у повідомленні.

Читайте також: "Людина без паспорта": Саакашвілі отримав офіційну довідку

Як повідомляв Укрінформ, екс-президент Грузії Саакашвілі отримав українське громадянство згідно з указом Президента України наприкінці травня 2015 року. Саакашвілі очолював Одеську обласну державну адміністрацію з 30 травня 2015 року по 9 листопада 2016 року, після чого оголосив про відставку.

26 липня 2017 року Президент позбавив його українського громадянства. За даними Адміністрації Президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство.

31 жовтня Саакашвілі звернувся до ВАСУ з позовом до Президента, в якому просить визнати незаконним та  скасувати указ про позбавлення його громадянства України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-