Спецвагони для злочинців пропонують придбати за кошти Клименка-Януковича

Спецвагони для злочинців пропонують придбати за кошти Клименка-Януковича

Укрінформ
На закупівлю спеціальних вагонів для перевезення злочинців потрібно витрачати не ресурси держбюджету, а кошти, виручені від використання арештованих напіввагонів злочинної групи Клименка-Януковича.

Про це написав заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк у Facebook.

"На сьогодні на балансі ПАТ "УЗ" знаходиться 22 спеціальних вагони типу "СТ", з яких перевезення здійснюються 18 вагонами. Водночас у 2017 році за терміном служби підлягає виключенню 5 вагонів, а до 2020 року - 13 вагонів. Тобто з 2020 року у нас не буде в наявності робочих вагонів для перевезення спецконтингенту, ось і дожились...", - розповів Лавренюк.

Заступник міністра зауважив, що на придбання нових 10 "СТ" вагонів виробництва Крюківського вагонобудівного заводу, потрібно щонайменше 280 млн гривень. За його словами, оновлювати парк вагонів для спецконтингенту потрібно не за рахунок коштів з держбюджету, а за кошти, виручені від використання арештованих напіввагонів, що належали злочинній групі Клименка-Януковича.

"Проблема існує, і її потрібно негайно вирішувати. А пропозиція така: не потрібно тратити на це кошти з держбюджету чи кошти Укрзалізниці, за ці кошти будемо оновлювати приміські та пасажирські напрями. У нас є близько 1000 вагонів, котрі ГПУ конфіскувала (у Клименка - ред.). Просто Укрзалізниця відкриває окремий рахунок, та кошти з використання цих конфіскованих вагонів мають акумулюватися на ньому для придбання спецвагонів типу "СТ", - заявив заступник.

Читайте також: Швейцарське "золото Януковича": Луценко хоче відправити заступника "на розвідку"

За його словами, пропозицію вже підтримали представники МВС, Національної гвардії та ПАТ "УЗ".

Як повідомляв Укрінформ, у серпні Головна військова прокуратура за рішенням Печерського суду передала 1000 арештованих, затриманих прикордонною службою, залізничних напіввагонів, які належали злочинній групі Клименка-Януковича, у використання ПАТ "Українська залізниця".

Фото з сайту ТСН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-