Торік ЄС видав 3,4 мільйона дозволів на проживання. Найбільше — українцям

Торік ЄС видав 3,4 мільйона дозволів на проживання. Найбільше — українцям

Укрінформ
У 2016 році в ЄС видали 3,4 мільйона нових дозволів на проживання, причому найбільшою групою їх отримувачів є українці.

Про це повідомляє DW з посиланням на дані представництва ЄС в Україні.

"У 2016 році громадяни країн, що не є членами ЄС, отримали близько 3,4 мільйона нових дозволів на проживання в Європейському Союзі. Це рекордна кількість з 2008 року і на 28 відсотків більше, ніж було видано в 2015 році", - йдеться у повідомленні.

За даними представництва ЄС в Україні, найбільшою групою отримувачів нових дозволів у Євросоюзі на проживання виявилися українці - майже 589 тисяч, і більшість з них (майже 83 відсотки) просили такі дозволи у зв'язку з роботою. Другою найбільшою групою стали вихідці з Сирії (понад 348 тисяч осіб).

Як зазначається, з українців 87 відсотків отримали дозволи на проживання у Польщі. У цій країні також загалом було видано найбільше в ЄС дозволів на працевлаштування - 494 тисячі (або 58 відсотків від загальної кількості).

Читайте також: Втеча від війни. Чи варто їхати з України?

Найбільше ж дозволів на проживання було надано у Великій Британії - майже 866 тисяч дозволів, тобто кожен четвертий від усіх виданих у ЄС у 2016 році. Британія також видала найбільшу кількість дозволів на навчання - 365 тисяч, тобто 53 відсотки від загальної кількості виданих дозволів на навчання в межах ЄС.

У Німеччині надали майже 505 тисяч нових дозволів на проживання (15 відсотків від усього ЄС). Із них близько 56 відсотків було надано через гуманітарні причини та статус міжнародного захисту, інформують у представництві ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-