Закон про освіту: Кириленко пояснив, чого не вистачає для імплементації

Закон про освіту: Кириленко пояснив, чого не вистачає для імплементації

Укрінформ
Для імплементації Закону України "Про освіту" передбачено розроблення щонайменше 26 нормативно-правових актів, серед них чотири законопроекти.

Про це сказав віце-прем’єр-міністр В'ячеслав Кириленко, під головуванням якого відбулося засідання робочої групи з питань реалізації положень закону "Про освіту", які стосуються вищої освіти, повідомляє у понеділок Урядовий портал.

"Для імплементації цього закону передбачено розроблення щонайменше 26 нормативно-правових актів, серед них 4 законопроекти. Це велика робота. У рамках робочої групи треба опрацювати всі питання, які викликають найбільший резонанс – це і державне замовлення, і зміни фінансування освіти, і фахова передвища освіта, та інші серйозні реформи", - сказав Кириленко.

Зазначається, що за результатами наради напрацьовано урядові рішення, спрямовані на вирішення порушених питань.

Читайте також: Закон про освіту: Україна та Польща вийшли на конкретні домовленості

Повідомляється також, що перше засідання робочої групи з питань реалізації положень Закону України "Про освіту", які стосуються вищої освіти, було проведено на виконання доручення прем’єр-міністра України. У засіданні взяли участь міністр освіти і науки Лілія Гриневич, президент Спілки ректорів вищих навчальних закладів України, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський, президент Національної академії педагогічних наук Василь Кремень та інші ректори провідних навчальних закладів України.

Учасники робочої групи проаналізували затверджений план заходів, необхідний для впровадження цього закону, та визначили першочергові завдання.

Як відомо, 28 вересня набув чинності Закон України "Про освіту". В Угорщині, Румунії та Польщі висловили занепокоєння нормою про мову навчання для представників національних меншин України, передбачену в документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-