Швейцарське

Швейцарське "золото Януковича": Луценко хоче відправити заступника "на розвідку"

Укрінформ
Вивезені одним із членів оточення екс-президента Віктора Януковича близько півтонни золота справді заарештовані у Швейцарії, проте наразі українським правоохоронцям не вдалося налагодити контакт зі швейцарськими колегами.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко після зустрічі з родинами героїв Небесної сотні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Так, Швейцарія підтвердила те, що це золото дійсно виявлено. Після цього ми поки що не можемо відновити контакт із швейцарськими колегами. Планую найближчим часом відправити туди свого заступника для з’ясування ситуації", - сказав Луценко.

На запитання, чи дійсно це золото належить колишньому народному депутату Сергію Кацубі та його братові екс-заступнику голови "Нафтогазу України" Олександрові Кацубі, керівник ГПУ відповів: "Кому воно належить, зараз не коментую, але, звичайно, знаю".

Читайте також: "Золото Януковича" знайшли у швейцарському банку - Луценко

Як повідомляв Укрінформ, на початку вересня заступник генпрокурора Євгеній Єнін заявив, що за кордоном заарештували 460 кг золота, яке було вивезено з України оточенням екс-президента Віктора Януковича.

Пізніше у прокуратурі Швейцарії підтвердили факт виявлення великої партії золота вартістю $104 мільйони в рамках справи, відкритої в 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-