До справи Шаройка приєднається ще один адвокат - посол

До справи Шаройка приєднається ще один адвокат - посол

Укрінформ
Посол України в Мінську Ігор Кизим заперечує заяви білоруського КДБ, яке звинуватило затриманого раніше в Мінську журналіста "Українського радіо" Павла Шаройка у "шпигунстві" і "створенні агентурної мережі".

Про це він заявив у коментарі Радіо Свобода.

"Павло збирав інформацію як журналіст. І від таких же журналістів брав інформацію або ще від когось. Всі, хто працював журналістом, знають, як це робиться. Те, що заявили, що він створив якусь мережу, то кожен журналіст має свою мережу. Ось ви мені дзвоните – я теж у вашій мережі", – сказав посол.

Кизим заявив, що не вірить у те, що Шаройко міг завдати шкоди інтересам Білорусі.

"Ці шпигунські ігри мене не радують. Йде нагнітання обстановки. Мене це дивує. Не вірю, що Павло Шаройко завдав якоїсь шкоди інтересам Білорусі. Білоруси – наші брати, як каже Олександр Григорович. У нас ніколи не було напрямку діяльності проти Білорусі", – сказав він.

Посол додав, що до справи Шаройка приєднається ще один адвокат. "Поки що Шаройка захищає державний адвокат і його дружина з нею спілкується, у неї немає претензій, але очевидно, що вона буде шукати менше "заангажованого" і тому ми будемо допомагати їй", – наголосив Кизим.

Читайте також: Посол назвав "нісенітницею" оголошення українського дипломата персоною нон грата

Комітет державної безпеки Білорусі заявив 20 листопада, що затриманий у Мінську власний кореспондент "Українського радіо" Павло Шаройко нібито зізнався в тому, що працює на розвідку і створив агентурну мережу.

Як заявив офіційний представник КДБ Дмитро Побяржин, роботу Шаройка нібито координував "співробітник Головного управління розвідки Міноборони України Ігор Скворцов, який діяв як співробітник посольства". Скворцова оголосили "персоною нон-грата", додали в КДБ.

У Міністерстві оборони України заперечили заяви КДБ Білорусі про те, що затриманий кореспондент під прикриттям журналістської діяльності працював на розвідку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-