Газова справа Онищенка: НАБУ спробує домогтися заочного слідства

Газова справа Онищенка: НАБУ спробує домогтися заочного слідства

Укрінформ
Солом’янський райсуд Києва розгляне клопотання про проведення спеціального досудового розслідування стосовно народного депутата Олександра Онищенка та інших фігурантів “газової справи” 21 листопада.

Про це інформує прес-служба САП у Facebook

“Завтра, 21 листопада 2017 року, в 11:15 в Солом’янському районному суді міста Києва відбудеться розгляд клопотання детективів НАБУ, погодженого прокурорами САП, про проведення спеціального досудового розслідування (in absentia) стосовно народного депутата України Онищенка О.Р. та інших фігурантів так званої “газової справи”, які переховуються від органів слідства”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: НАБУ не має документів від Іспанії про відмову екстрадиції Онищенка

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенка. На момент голосування депутат уже перебував за кордоном.

За даними слідства, Онищенко зі спільниками продавали газ держпідприємства "Укргазвидобування" за допомогою кількох своїх компаній через псевдобіржі, що завдало державі збитків на суму понад 1,613 млрд грн.

Керівниками злочинного угруповання крім самого народного депутата вважаються його матір Інесса Кадирова і бізнесмен Валерій Постний.

Сам Онищенко заперечує всі звинувачення на свою адресу.

Депутат-утікач перебуває у національному розшуку, а Інтерпол відмовився оголошувати Онищенка в міжнародний розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-