МІП презентував у США свої проекти і запросив до співпраці

МІП презентував у США свої проекти і запросив до співпраці

Укрінформ
Проекти МІП з інформування про процеси реформ в Україні та конфлікт на Сході країни були презентовані під час зустрічей у Вашингтоні української делегації на чолі з держсекретарем МІП Артемом Біденком з представниками Держдепу США.

Про це Біденко розповів у ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу.

«Ми презентували ті проекти, які запроваджує міністерство, й озвучували наміри на наступний рік, зокрема щодо проведення досліджень, а також розробки та публікацій матеріалів про ситуацію в Україні, як позитивних – тобто промоції реформ в Україні, – так і тих, що стосуються конфлікту на Сході. Ми запропонували кооперацію і Держдепартаменту, і Atlantic Council саме за цими напрямами», - зазначив він. 

За словами держсекретаря МІП, українська сторона готова брати матеріали в американської сторони і поширювати їх в Україні, а, в свою чергу, надавати інформацію з України для кращого розуміння, що відбувається в нашій державі.

Біденко відзначив, що на зустрічі з екс-послом США в Україні Джоном Гербстом в «Атлантичній раді» було намічено кілька напрямів спільної роботи на наступний рік, що стосуються різних заходів, у тому числі конференцій і тренінгів, а також досліджень і публікацій матеріалів. «Йдеться саме про ситуацію в Україні, а також про "фейкові новини", "фейкові медіа" і як жити в цьому сучасному світі пост-правди», - сказав держсекретар МІП.

Читайте також: У МІП назвали дедлайн реформи іномовлення України

Відповідаючи на запитання, чи зацікавлені США в українському досвіді протистояння пропаганді і фейкам, чиновник відповів, що з американського боку, скоріше, "існує неозвучена потреба" в цьому, яку Україна має сама наповнювати. 

"Можливо, це моє суб'єктивне враження, але сьогодні у Сполучених Штатах відбувається певна зміна парадигми в ставленні до України, і має місце певне нерозуміння, де правда, а де неправда. Тому краще сказати, що з американського боку є не зацікавленість, а, скоріше, неозвучена потреба, яку ми маємо самі наповнювати, робити пропозиції", - зауважив Біденко. 

У цьому контексті він наголосив на необхідності "комунікувати, промовляти, спілкуватися, що є найкращим інструментом інформаційного захисту України у світі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-